Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2006 15:09 - Заглавие: ДС “Строго секретно” Иван Й. Костов
Автор: talkinghead Категория: Политика   
Прочетен: 3534 Коментари: 2 Гласове:
0



Извадки от досието на Иван Костов бивш Министър Председател

Разследвали го над 9 пъти за антикомунистическа дейност
Обвиняват го в антиживковизъм и модернизъм
Агенти подслушват дома и телефона му

В Шести отдел на Държавна сигурност постъпват агентурни данни от агент “Галя” и довереното лице “Толев” срещу главния асистент в катедра “Политикономия” Иван Йорданов Костов. Това става повод на 4 март 1983 ДС-VІ-отдел да направят предложение за завеждането на дело за оперативна проверка /ДОП/ срещу него.

За да бъде гарантирана ефикасността на операцията ДС разработва детайлизирана стратегия. Разграфена в девет пункта. Те предвиждат да се направят тайни обиски в дома и в кабинета на Костов. Да се организира за 20 дни подслушване на жилището му, така че да се установи какво и с кои лица разговаря събират “сведения” и от неговите колеги.
Архивите показват, че в досието на Костов е трупана информация за разговорите, чрез които оперативния работник по делото е набирал интересуващите го данни от научните дейци в съответните висши учебни заведения. Анализът на тези документи е допълнително свидетелство, както за технологията на изнудване и насилие, упражнявани от ДС, така и за атмосферата на взаимно дебнене, подлост, клеветничество и лъже професионализъм, разяла отвътре научните и културни среди на социалистическа България.
При изпълнение на плана за проверка на Костов обаче оперативният работник на Държавна сигурност научава от неговия колега Иван Гаврилов, че “ако на партийната група се постави въпросът за приемането на Костов в БКП, към което се стремял ръководителят на катедрата Алекси Алексиев, той щял да се изкаже най-остро против”.
Разпространява се и друга клевета срещу Костов – че като преподавател бил хвалил социалистическата икономика. Агентурните данни на Държавна сигурност показват обаче точно обратното. Оперативният работник, разследвал Костов, докладва, че........... “Костов дава негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”.
А най-гадната клевета срещу Костов е, че службите го били вербували и затова някога му било позволено да отиде в Русия, затова му били публикували статия в “Работническо дело“ и всичко това си го пише в неговото досие.
Статия на Костов в “Работническо дело“ наистина има. Тя е писана още в началото на демократичните промени, но и сега може да служи като образец за пазарни и антикомунистически виждания в икономиката.

и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н. и Т.Н., това до тук е Ctrl >C

Ако някой желае повече мога да му кажа къде да прочете целият материал, ако не да изчака влизането на закона за досиетата.
ЯСНО просто няколко извадки от досието на Костов и си мисля “а бе и аз да съм бил министър председател едва ли бих пропуснал възможността да си прочета досието”, а не като ГОЦЕТО да си го прочисти. И така, Костов има и досие.!!! Само че не агентурно досие(като досието ГОЦЕ), а досие на човек, разработван и преследван от Държавна сигурност за “идеологическа диверсия“. Срещу него са проведени повече от девет разследвания за антикомунистическа дейност.
Тук обаче искам да полемизирам тема за един бивш Министър Председател обвиняван от ВЕРНИТЕ на Москва комунисти-КГБ-сти, върху когото постоянно се изливат кофи с помия от възпитаниците в Любянка РУСОФИЛСКИ български политици.
А истината е такава, ЧЕ не Костов допусна руските войски да преминат през Б-я за да се намесят в Косово, че подписа в Хелзинки началото на европейското ни членство и осигури членството ни в НАТО. И да не забравя по него време бяха уличени в шпионаж висши държ. офицери как предават секретна информация(документация) в руското посолство в София, а това уважаеми съфорумници не беше по сценария на КГБ/КДС/БСП - Азиатския департамент-Россия.

Искам да подчертая, че не съм член нито на ДСБ, нито на СДС(слава-богу създадена от Луканов и КДС/КГБ партия). Приемам политика Костов като ДОКТРИНЕР или просто казано ДОКТРИНАТА КОСТОВ.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Интересна находка
10.07.2008 19:48
Би ми било много интересно да прочета целия материал. Мисля че ще е интересно на много хора!
цитирай
2. анонимен - Материяла е от доста време,който иска намира
23.07.2008 10:45
Който до сега не го е прочел значи не се интересува отвъпроса "какво представлява феномена ив.костов за дс.кгб и за съдбата на българия като държава и нация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: talkinghead
Категория: Политика
Прочетен: 69961
Постинги: 19
Коментари: 12
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930